Winter is coming

Nieuws

Winter is coming

Elk jaar opnieuw is 1 oktober een bijzondere dag. De laatste outdoor zomerfestivals zijn achter de rug. Waar wij de laatste buitenpodia afbouwen op het festivalterrein wordt de plaats ingenomen door de vallende herfstbladen. Waar sommige podia nog een paar keer in de herfst en winter worden opgebouwd, gaan de meeste naar binnen voor onderhoud en worden de kappen veilig en droog opgeborgen voor de weersinvloeden. Het is algemeen bekend dat er zomers veel meer festivals en evenementen, zijn maar dit wil zeker niet zeggen dat we stilzitten en ons warm houden bij een lekker kampvuurtje. Maar wat doen we dan wel als het kouder wordt…

Simply Layher
Onze afdeling Research & Development is eigenlijk het hele jaar door bezig met nieuwe ontwikkelingen. De wintermaanden worden ook gebruikt voor onderhoud van bestaande materialen en om deze ontwikkelingen door te voeren. Zo controleren we twee keer per jaar de kwaliteit van onze materialen en zorgen we dat de voorraad weer op orde is met schone en nette vloerplaten. Waar we de afgelopen jaren 2 nieuwe podiumkappen hebben ontwikkeld, namelijk de GSH200 en de GSR, ligt deze winter de nadruk op het ontwikkelen van speciale producten en het bedenken van innovatieve oplossingen op constructief gebied. We denken graag mee hoe we onze opdrachtgevers en de gebruikers van de podia nog beter kunnen voorzien. Eind 2018 zullen we hier meer over bekendmaken.

Maar voor 2018 staat er meer op het programma. Binnenkort presenteren we onze nieuwste rollerbeams en andere hijsmogelijkheden voor PA, LED, video en decor. Hiermee maken we ons productengamma nog breder en completer en kunnen we goed inspelen op de huidige vragen uit de markt.

Jetzt geht’s los!
De winter is dé periode om te skiën, maar ook om te après-skiën. Maar voor we gaan après-skiën gaan we eerst skiën en sleeën en daarvoor zijn er hellingen nodig. En die kunnen we maken van Layher. Een skischans kan er zijn voor professionele wedstrijden, maar ook voor recreatief gebruik op een kerstmarkt of naast de ijsbaan. Gigant heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot schans-specialist en daarnaast hebben we ook speciale onderdelen ontwikkeld om hellingen te bouwen. Dat maakt dat we uiterst flexibel zijn en altijd wel tot een oplossing kunnen komen. Wilt u bijvoorbeeld een helling op een ongelijke ondergrond met ook nog eens een variatie in hellingshoeken? Geen probleem! Of wilt u enkel een onderbouw constructie en kiest u zelf of u er sneeuw, ijs of een andere toplaag op bevestigd met eigen reling. De mogelijkheden zijn ongekend!

En last but not least…. Podiums bouwen!
Inderdaad. We gaan gewoon door met waar we óók goed in zijn. Het construeren en bouwen van podia. En dat is maar goed ook, want anders verleren we het misschien. Podia bouwen in de winter vraagt wel een andere benadering. Neem bijvoorbeeld een transparant podium, zoals de Boog stage of de kleine Band Roof. Dit kan een prachtig decor zijn voor een openlucht uitvoering die in de avond mooi wordt belicht. Dan komen de transparante zeilen goed van pas. Alleen die transparante zeilen zijn temperatuur gevoelig, wat betekent dat bij koude temperaturen de zeilen krimpen. En net dat krimpen zorgt soms voor een uitdaging. Dat lossen wij op door de zeilen vooraf op warme temperaturen te brengen.

In de wintermaanden bouwen we vele podia en constructies op binnen locaties. Van de grote festivals in evenementenhallen tot een personeelsfeest in de bedrijfskantine, podia van groot tot klein. Geen locatie is ons te gek. Daarbij maken we veel mee dat we podia bouwen over bestaande tribunes van de locaties, of sterker nog: we bouwen zelf tribunes! Én niet te vergeten de vele zakelijke evenementen of galafeesten of uitreikingen die er in de winter zijn.

Wilt u weten wat Gigant voor u kan betekenen in de wintermaanden. Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op!

constructie, schans, winter
Vorig bericht
Voetbalhuldigingen en Gigant
Volgend bericht
New season, brand new staging tools

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up