Voetbalhuldigingen en Gigant

Nieuws

Voetbalhuldigingen, elk jaar weer een uitdaging!

Het leuke aan de evenementenbranche is de onder andere de snelheid waarin producties draaien. Een maandenlange voorbereiding kan nodig zijn voor een productie van een paar uur. Maar soms dienen er evenementen aan waarbij geen tijd is voor een lange voorbereiding zoals bijvoorbeeld huldigingen voor kampioenen. Met name voetbal huldigingen zijn onvoorspelbaar. Vaak volgen de eerste huldigingsscenario’s een paar weken voor de mogelijke huldigingsdatum. De uitslag van een tussentijdse wedstrijd kan betekenen dat een mogelijke huldiging wordt verlaat of zelfs dichterbij komt. De kunst is dan om snel te schakelen met korte lijnen, en teams stand-by te plannen.

Dit vraagt maximale flexibiliteit van onze organisatie. Onze afdeling planning moeten crew plannen op drukke dagen, waarvan ze weten dat het ook zomaar eens kan gaan opschuiven. De materialen moeten klaargezet worden voor transport op vrachtwagens die mogelijk ook op andere locaties nodig zijn. Dat ene late doelpunt in de 91e minuut kan er zomaar voor zorgen dat onze crew op het magazijn de opdracht krijgt om de vrachtwagens maar weer te lossen omdat de huldiging niet doorgaat.

Het klinkt onzeker, maar dat is juist wat het leuk maakt en we doen dit met enorm veel plezier. De analyses van de voetbalwedstrijden zijn op maandagochtend onderwerp van gesprek bij de koffieautomaat. Trots overheerst als we de avond ervoor allemaal hebben kunnen kijken naar de sfeerbeelden van een kampioenen huldiging.

Gigant is al een aantal jaren trotse leverancier van podiumconstructies op verschillende kampioensfeesten. Toeval? Waarschijnlijk ervaren onze opdrachtgevers het als prettig dat er snel kan worden geschakeld en we een dermate breed productgamma hebben dat we op korte termijn nog altijd iets kunnen betekenen. Voor onder andere Ajax, Feyenoord, PSV, FC Twente, AZ, Willem II, RKC Waalwijk en FC Antwerp hebben we de laatste jaren mee mogen bouwen aan mooie producties.

En ondanks de snelheid verliezen we de kwaliteit en veiligheid niet uit het oog!

Huldiging, Sports, Voetbal
Vorig bericht
Presentatie van het nieuwe podium: GSR
Volgend bericht
Winter is coming

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up