Presentatie van het nieuwe podium: GSR

Nieuws

Gigant International presenteert nieuw podium!

Vrijdag 12 mei 2017 was het dan zover. Gigant International presenteerde het nieuwe concert– en festivalpodium: de Ground Support Rainbow (GSR). Een podium van deze tijd én de toekomst!

De Ground Support Rainbow heeft een overkapping van 18x12m en heeft daarmee ruim 200m2 speel- en dakoppervlak, een grote riggingcapaciteit, en een clearance aan de zijkant van 9.50m. Daarnaast heeft het podium voorzieningen in het dak om PA te hijsen en is het mogelijk om een gepersonaliseerde banner aan de voorzijde te bevestigen. Optioneel zijn de sidestages en backstages. Het podium is dus beschikbaar voor zowel kleine als grote evenementen.

“Bij de opbouw van de GSR wordt eerst de podiumvloer gebouwd. Daarna wordt de dak structuur op werkhoogte in elkaar gezet en worden de torens geplaatst met een hijskraan of verreiker. Met een katrolsysteem wordt dan de gehele dak structuur in één keer omhoog gehesen. Het makkelijk borgen van het dak was een aandachtspunt bij het ontwikkelen van dit podium,” aldus Bart Oerlemans, Research & Development Gigant International.

Ideaal aan het nieuwe podium is dat de riggingcapaciteit van het 12m diepe podium te verhogen is met extra masten in het midden van de zijkanten. Daarnaast is dit podium zo ontwikkeld dat het modulair is in de diepte. Het podium bestaat uit veel lichte onderdelen, maar heeft toch een hoge belastingcapaciteit voor onder andere licht en geluid. De zij- en achterwanden van de GSR zijn, zoals alle podia van Gigant, te laten zakken vanaf de podiumvloer, indien het noodweerscenario dit eist. Veiligheid staat altijd centraal!

Het podium is inmiddels al een aantal keren gebouwd op producties. Zo ook op Vestrock. Een videoreportage laat zien hoe het podium wordt gebouwd.

GSR, Podium, Presentatie
Volgend bericht
Voetbalhuldigingen en Gigant

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up