New season, brand new staging tools

Nieuws

We staan aan de vooravond van een nieuw seizoen. De eerste outdoor festivals zijn inmiddels alweer achter de rug en de eerste lading zonnebrand is er bij onze bouwers doorheen. Gigant heeft de afgelopen periode zeker niet stilgezeten en we zijn volop in ontwikkeling geweest om alles weer klaar te maken. En dat laten we jullie natuurlijk graag zien!

NEW SPECIAL: Heavy span beams
Een warm welkom aan onze nieuwste en unieke special in het Gigant assortiment. Deze nieuwe Heavy Span Beam is speciaal ontwikkeld voor het maken van overspanningen onder (publiek) vloeren.

Dat is toch niet nieuw? Dat klopt, maar deze heavy span beam heeft een veel grotere capaciteit dan bijvoorbeeld een tralie-vloerligger. Hiermee kunnen we onder publieksdecks vrije ruimtes creëren en voldoet de toelaatbare vloerbelasting aan de huidige wettelijke eisen. Een bijkomend voordeel is de veel geringere constructiehoogte zodat de vrije doorloop hoogte optimaal benut kan worden. Ben je op zoek naar een vloerdeck op hoogte met een vrije doorloop of vrije werkruimte hieronder, denk dan eens aan de Heavy Span Beam. Deze beams zijn in grote aantallen op voorraad en zijn geschikt voor overspanningen te maken van  4.14m, 5.18m en 6.21m.

Investering in de vloerkwaliteit!
De afgelopen maanden hebben we de laatste slag gemaakt om voor eens en voor altijd af te rekenen met de nodige afdekplaatjes die werden gemonteerd op onze vloerplaten. Er is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de podiumvloeren en er is een grote voorraad nieuwe platen gemaakt waarbij we onderscheid maken tussen ‘hele’ vloerplaten en vloerplaten met vooraf uitgezaagde rondingen op de hoeken voor de doorvoer van de staanders. Door het maken van platenplannen zorgen wij voor een volledig dichte en vlakke vloer en daarmee zijn dus oude stalen afdekplaatjes bij Gigant verleden tijd. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in nieuwe houten inserts in onze vloerliggers, zodat onze platen netjes vastgeschroefd zitten in een stevige houten inlage. Bewegende planken bij extreme hitte zijn dus verleden tijd. Ook heeft onze kwaliteitsmanager elke podiumplaat weer beoordeeld en schoongemaakt met de schrobber. De platen die niet meer door de keuring kwamen zijn uit het assortiment gehaald en vervangen door nieuwe vloerplaten.

Rigging tools!
Deze winter is onze voorraad en diversiteit van rigging tools verder uitgebreid en beschikken we inmiddels over een groot assortiment van hijsmogelijkheden om in, aan en voor de layherconstructie te kunnen hijsen en riggen. Zo hebben we inmiddels een groot assortiment aan prachtige 1 tons en 2 tons rollerbeams en hebben we tientallen aluminium tralieligger hijspunten voor motortakels. Deze zijn uitermate geschikt voor montage van een videowall, strak tegen de constructie waarbij motortakels op de grond blijven. Zo blijven deze uit het zicht van het publiek en kan een videowall op maximale hoogte gehesen worden. Makkelijk in het werk en mooi voor het aanzicht! Vraag naar alle hijs- en rigging mogelijkheden door contact met ons op te nemen.

Anything else?
We hebben weer een nieuwe lading zeilwerk binnengekregen voor side- en backstage ruimtes bij de speelvloeren. Deze kunnen aan de zij- en achterzijden helemaal waterdicht worden gemaakt en we beschikken over transparante Front of Houses. Daarnaast leggen we momenteel de laatste hand aan onze nieuwe en eigen ontwikkelde PA en delay towers, die binnenkort beschikbaar zijn. More info soon!

Vorig bericht
Winter is coming

Niets gevonden.
keyboard_arrow_up